Dostawa po całym terenie Polski w ciągu 2 dni roboczych
<
>
Koszyk (0)
Brak produktów w koszyku.
WRÓĆ DO ZAKUPÓW

Grillowane polinezyjskie szaszłyki z kurczaka

Składniki:

  • 2-3 piersi z kurczaka marynowane z charakterem polinezyjskim
  • 1 ananas
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • Drewniane patyczki do szaszłyków (namoczone w wodzie przez 30 minut)

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie składników: Pokrój ananasa, paprykę i cebulę w podobnej wielkości kawałki jak kurczak.
  2. Nadziewanie szaszłyków: Nadziewaj na przemian kurczaka, ananasa, paprykę i cebulę na patyczki do szaszłyków.
  3. Grillowanie: Grilluj szaszłyki na średnim ogniu przez 10-12 minut, obracając co kilka minut, aż wszystkie składniki będą złociste i dobrze upieczone.
  4. Podawanie: Serwuj szaszłyki z sosem jogurtowo-miętowym lub sałatką z owoców tropikalnych.

Porada: Namocz drewniane patyczki w wodzie przez co najmniej 30 minut przed grillowaniem, aby uniknąć ich spalenia.

Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuję